OSREDOTOČENJE NA PACIENTA

Quae non PROSUNT singula multa iuvant.

Kar samo ne more, pomaga ko se združi.

Dobrodošli

Pozdravljeni  na vsebinah kakovosti in varnosti v zdravstvu. V zadnjih desetletjih se je veliko spremenilo, ko sta kakovost in varnost v zdravstvu postali znanosti. A brez strahu, praktična orodja za izboljševanje zdravstvene prakse so preprosta, čeprav znastveno preverjena. Z ogledom naših strani  si boste pridobili prvi vtis o kakovosti in varnosti, zlasti vsi tisti, ki se s kakovostjo in varnostjo doslej niste  ukvarjali.

Center za izboljševanje kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave 

P R O S U N T

 

Ponujamo nenehno podporo vaši zdravstveni organizaciji pri uresničevanju izboljševanja kakovosti in varnosti in doseganju akreditacijskih standardov

Najboljša spletna stran o kakovosti in varnosti v zdravstvu v slovenskem jeziku!

DOBRODOŠLI!

Vljudno vabljeni k ogledu naših spletnih strani.

 

Oglejte si naše spletne strani in si pridobite kompetence za izboljševanje vašega vsakdanjega dela. Vsak, ki dela v zdravstvu ima dve nalogi: opraviti delo in svoje delo nenehno izboljševati. Za opravljanje svojega dela niso dovolj samo naše tehnične kompetence, ki smo si jih pridobili z dolgotrajnim usposabljanjem, ampak so pomembne tudi ne-tehnične kompetence, ki zajamejo predvsem kakovost in varnost zdravstvene obravnave naših pacientov.

V zadnjih nekaj letih si je veliko zdravstvenih organizacij pridobilo certifikate vodenja kakovosti in akreditacijske listine. Včasih pa imajo zaposleni občutek, da se pri neposredni skrbi za pacienta ni kaj dosti spremenilo.  Skladnost s standardi je moč doseči z različnimi sistemi in orodji kakovosti in varnosti, a brez poznavanja teh orodij in njihove vpeljave v vsakdanje delo, tako močno, da jih sprejmemo kot same po sebi umevne, ne gre . Na teh spletnih straneh boste našli veliko. Težava je v tem, da se vrhnjemu managemntu zdi škoda vlagati v izobraževanje in treninge za kakovost, morda z mislijo, da je dovolj če je njihova organizacija akreditirana. Certifikat ali akreditacijska listina nikakor  nista zagotovilo, da je sedaj vse urejeno, da ne bo prihajalo do odklonov od standardov ali dobrih praks in da se napake ne bodo dogajale. Dokler nam kakovost in varnost ne bo zlezla pod kožo, toliko časa, se stvari ne bodo bistveno spremenili. Prvi korak k temu pa je pridobitev kompetenc s področja kakvosti in varnosti v zdravstvu.

 

E-tečaji, e- knjige, tiskane knjige

Vabljeni v naš blog.  Zanimivosti s področja kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave.

 Kliknite na sliko 

Prosimo vpišite se in si nato naložite brezplačno e-knjigo o "etičnem" ravnanju z otrokom in starši s prirojeno srčno napako.

Navkljub trudu zdravstvenih timov, da store za pacienta vse in žele za paciente izide skladne s trenutnim znanjem ter varno zdravstveno obravnavo, se zgodi, da pride do razočaranj s strani pacienta in svojcev in tudi zdravstvenih timov.  Zdravstveni timi ne delajo v praznini. Ujeti so v sistem zdravstvenega varstva, ki v naši deželi podpira predvsem količino in ne tudi kakovosti dela, čeprav so mnogi polni hvale o visokokakovostni in varni zdravstveni obravnavi, a pri tem ne pokažejo rezultatov, še manj pa podatke iz katerih naj bi rezultati izhajali.  A ne gre obupati. S treningom za kakovost in varnost pacientov in zaposlenih v prvi liniji, v mikrosistemu, se da marsikaj izboljšati , kljub zastareli organizaciji zdravstvenega varstva.

Vljudno vas vabimo, da si ogledate našo spletno stran, si vzamete nekaj dragocenega časa  ker boste našli veliko pomoči za vaše vsakdanje delo.

 Če imate problem, nam sporočite. Skupaj ga bomo rešili.

Vabimo vas v E- tečaje

 

 Prihaja v kratkem.

Kmalu na voljo.

Knjige za vas

Kako analizirati domnevno napako in uporabiti pravično kulturo?

 Knjiga je izšla v oktobru 2019

Kako izboljševati lastno zdravstveno prakso v timu, na oddelku ali kot posamezni zdravstveni strokovnjak?

E - učilnica usposabljanja za izboljševanje kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave

Naš Center  ima edinstven pristop v državi za izboljševanju kakovosti in varnosti v zdravstvu.  Gre za pristop na podlagi znanosti o izboljševanju in znanosti o varnosti pacientov.  Ta uporabna znanost poudarja izboljšave v pomočjo modela za izboljšave,  osnovanega na delu Deminga in Inštituta za izboljšave v zdravstvu za izboljševanje  hitrimi krogi testiranja sprememb in njihovega širjenja   izven enot, kjer so izboljšave nastale z namenom razširitve znanja.  Za izboljšave uporabljamo znanje ekspertov  s področja medicinskih in drugih zdravstvenih ved skupaj s tehnikami, metodami in orodji za izboljšave.  Spodbujamo večpoklicni pristop s kombinacijo kliničnih znanosti, teorijo sistemov, psihologije, statistike in drugih področij.

Osnova za izboljševanje kakovosti in varnosti   so potrebne kompetence. Stanje usposabljanju  v našem visokem šolstvu si lahko preberete tukaj. Prav tako si lahko ogledate katere kompetence so potrebne za  začetnika, napredovalega začetnika, usposobljenega posameznika, strokovnjaka in izvedenca.

Naša elektronska učilnica vam omogoča več prednosti, kot klasično izobraževanje. Morda je  največja prednost v tem, da so tečaji precej cenejši, ker ni stroškov potovanja, prenočevanja in prehranjevanja. Druge pomembne prednosti so še:    čas za dostop do modulov in lekcij si lahko izberite sami, pogledate si jih lahko kolikokrat si jih želite, ko boste delali teste, si boste snov lahko sproti ogledali.

Vabilo na e-tečaj - PRAKTIKUM IZBOLJŠEVANJA KAKOVOSTI

Pridobite si praktično znanje in veščine za izboljšave. Spoznajte koncepte in praktična orodja.

 

Kliknite gumb in si oglejte vsebino tečaja.

Intervju o napakah s profesorjem Robido

Zakaj pri nas še vedno ni sistemskeha pristop  k varnosti pacientov?

Merjenje kulture varnosti pacientov

 Javni zavodi, koncesionarji, zasebniki

 • bolnišnice
 • zdravstveni domovi
 • domovi starejših občanov
 • zdravilišča
 • lekarne 

Publikacije

Poglejte si publikacije s področja kakovosti in varnosti v slovenskem jeziku.

Nekatere so prosto dostopne po predhodni prijavi.

Akademija praktičnega usposabljanja za izboljšave

Pridobite si komptence za izboljševanje kakovosti in varnosti v zdravstvu.Edini center za usposabljanje zdravnikov, medicinskig sester in drugih zdravstvenih strokovnjakov ter vodstve zdravstvenih organizacij.

Reševanje problemov skupaj z vami

Imate problem s kakovstjo vaših storitev, z varnostjo pacientov? Pomagamo vam najti in vpeljati rešitve.

SKUPAJ DO USPEHA!

 • Sodobna analiza domnevnih napak - izredni notranji strokovni nadzori
 • Praktično izboljševanje kakovosti na specifičnih področjih
 • Rešitve za preprečevanje napak
 • Obvladovanje tveganj
 • Izobraževanje vaših zaposlencev
 • Osnove izboljševanja kakovosti v zdravstvu
 • Varnost pacientov

Usposabljanje za kakovost in varnost v zdravstvu ?

Translate »
s2Member®