Nazaj na prijavo 

Nazaj na nakup

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in obveznosti obeh pogodbenih strank - Centra za izboljševanje kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave - PROSUNT  in naročnika publikacij in storitev.

Internetna stran

www.prosunt.si je spletna je stran, ki vam ponuja  vsebine s področja kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave. Splošni pogoji poslovanja www.prosunt.si  so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov, Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami in Zakono o elektronskem poslovanje na trgu  ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Center za izboljševanje kakovosti in varnosti zdravstvene obravnave - PROSUNT d.o.o., si pridržuje pravico do spremembe pogojev na spletni strani  kadarkoli in brez predhodnih obvestil. Spremenjeni pogoji pričnejo veljati takoj po objavi. Vse spremembe so zavezujoče za obiskovalce in kupce publikacij, izobraževanj, e-tečajev, naročnikom svetovanj,  partnerskega sodelovanja in drugih plačljivih storitev.  Ob prijavi na spletno stran www.prosunt.si vsak prijavljeni obiskovalec postane hkrati tudi uporabnik oziroma kupec. To pomeni, da ste seznanjeni s Pogoji poslovanja in se z njimi strinjate.

Naročila

Naročanje poteka prek spleta neprekinjeno 24 ur na dan. Naročanje je možno tudi po navadni pošti. O morebitni spremembi naročila oz. preklica mora kupec o tem ponudnika obvestiti na elektronski naslov info@prosunt.si najkasneje 24 ur po oddaji naročila.

Prosunt.d.o.o  se zavezuje, da bo za kupce publikacij, izobraževanj, e-tečajev, naročnikom svetovanj,  partnerskega sodelovanja in drugih plačljivih storitev  vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),
 • dostopnost izdelkov in storitev v razumljivem roku,
 • pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene in DDV so jasno in nedvoumno določeni ; razviden je tudi strošek dostave,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,
 • postopek ob pritožbi (s kontaktnimi podatki).

Cene

Vse cene so v EUR. Zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko.  Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov poštnine. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila po navedenih načinih plačila, pod navedenimi pogoji. Ponudnik si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno.

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem Prosunt  d.o.o. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo.  Od tega trenutka so cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca Prosunt d.o.o. kot za kupca.

Plačilni pogoji

Dokler kupnina ni poravnana v celoti, je publikacija ali drugo blago last podjetja PROSUNT. Naročilo je v elektronski obliki shranjena na strežniku upravljavca spletnega mesta. Naročnik prejme obvestilo o uspešno oddanem naročilu.

Omogočamo naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju) (Pošta Slovenije),
 • s kreditno ali debetno kartico ob prevzemu,
 • z nakazilom na TRR račun (po ponudbi / predračunu),
 • s storitvijo PayPal,

Vse dobavljeno blago ostane do celotnega plačila last prodajalca  Prosunt d.o.o. Po uspešno izvedenem naročilu pošlje Prosunt d.o.o., kupcu po elektronski pošti obvestilo o izvedenem nakupu. Vsi dokumenti, predračuni, pogodbe, računi so napisani v slovenskem jeziku, razen v primeru, ko kupec izrazi željo, da je dokument napisan v angleškem  jeziku, oziroma  če je naročnik iz druge države.

Dostava in dobavni rok

Vsa naročila, ki bodo oddana med tednom bomo odposlali v največ petih  delovnih dneh. Končna dobava je odvisna od ponudnika kurirskih oz. poštnih storitev, običajno 1 do 2 delovna dneva po odposlani pošiljki. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. Blago  v fizični obliki bo ponudnik dostavili na naslov, ki ga je kupec navedel ob naročilu.   Blago v elektronski obliki je na voljo na spletni strani www.prosunt.si. Določeno blago je možno tudi prenesti s te spletne strani.

Dostava izdelkov na območju Slovenije je za kupce ob nakupu enakemu ali večjemu od 150,00 EUR brezplačna. Ob naročilu izdelkov do 150,00 EUR znaša pri stroških dostave soudeležba kupca 5,00 EUR in se bo obračunala pri nakupu, kar bo iz računa tudi jasno razvidno.  Dostava izdelkov izven območja Slovenije se obračuna po vsakokratno objavljenem veljavnem ceniku Pošte Slovenije: www.posta.si/seznam-dokumentov/799/Informativni-ceniki

Prejem poškodovanega blaga

V primeru vidne poškodbe embalaže mora kupec podati reklamacijo dostavni službi ob prejemu blaga. Kupec takega blaga ni dolžan sprejeti in lahko pošiljko zavrne. V primeru, da je paket fizično poškodovan, kaže znake odprtja, kupec pa je tak paket vseeno prevzel, mora kupec nato sprožiti postopek reklamacije pri dostavni službi. Kupcu priporočamo, da paket pred prevzemom pregleda v navzočnosti kurirja.

Pogodbe

Pri pogodbah,  ima kupec pravico, da v 15-ih dneh pred začetkom izvajanja pogodbe prodajalcu, Prosunt  d.o.o., na e-naslov: info@prosunt.si sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Ta rok začne teči na dan sklenjene pogodbe.

Reklamacije

Rok za reklamacijo je 8 dni od prejema publikacije. Reklamacije sprejemamo pisno na naslov Prosunt d.o.o, Bljeska cesta 13, Zasip, 4260, Bled ali po elektronski pošti na naslov info@prosunt.si

Varovanje podatkov

Kot kupcu vam pripadajo vse pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov. Z naročilom publikacij  ali izobraževanj na spletni strani www.prosunt.si dovoljujete, da  Prosunt z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z vašimi osebnimi podatki za neomejeno časovno obdobje. Prosunt.d.o.o. zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov in po GDPR zahtevah. Kadarkoli lahko pisno ali po telefonu zahtevate, da v 15 dneh trajno ali začasno prenehamo uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja.

Avtorske pravice

Vsebine, ki so dostopne uporabnikom spletne strani  www.prosunt.si ,   vsi podatki, slike artiklov in grafika so stvaritve varovane kot avtorska dela ter zaščiteni z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah  ter drugimi veljavnimi predpisi. Imetnik avtorskih in morebitnih drugih pravic na navedenih avtorskih delih ter blagovne znamke in logotipa podjetja je podjetje Prosunt d.o.o.

Brez izrecnega pisnega dovoljenja podjetja Prosuntd.o.o. uporabnikom spletne strani www.prosunt.si ni dovoljeno nikakršno reproduciranje, distribuiranje, prenašanje, predvajanje, prikazovanje ali drugačna javna priobčitev avtorskih del, vsebovanih na tej spletni strani.

Pogoji se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Za posamezno naročilo veljajo pogoji, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.

Spletno mesto www.prosunt.si je last podjetja Prosunt d.o.o. Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnih straneh lahko vsebujejo gradivo, katerega avtorske pravice so lahko tudi last tretjih oseb. Zato je vsakršno posredovanje informacij s spletnih strani dovoljeno samo s pismeno odobritvijo lastnika.

Publikacije in druga izobraževalna gradiva, elektronska ali v trdi obliki  vključno z e-tečaji

Vse pravice so pridržane. Brez predhodnega dovoljenja podjetja Prosunt d.o.o. je prepovedano reproduciranje, distribuiranje, dajanje v najem, dajanje na voljo javnosti (internet, intranet) in druge oblike javne priobčitve, predelava ali vsaka druga uporaba publikacij ali njenih delov v kakršnemkoli obsegu ali postopku, vključno s fotokopiranjem, tiskanjem ali shranitvijo v elektronski obliki. To velja tudi za brezplačne publikacije. V določenih primerih veljajo samo licence Creative Commons.

Zaščito zagotavlja  DMCA.com Protection Status

 Pritožbe

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.  V kolikor sporazuma ne bosta mogli doseči, bo spore reševalo pristojno sodišče v Kranju po pravu Republike Slovenije. Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.

Bled, januar 2013

Pojdite Nazaj na prijavo in kliknite okence za strinjane.

 

Translate »
s2Member®